don't dream your life, live you dreams!


FRÄNA!


Kolla vilka coola stigbyglar jag hittade! De är från det italienska företaget Duca Design och kostar ca 800 kronor för ett par. Väldigt coola om man matchar dem med något coolt, skulle nog inte ha dem när jag red dressyr men till hoppning och främst terräng skulle det vara jätte coolt!


NU SKA JAG UT OCH POWERWALKA!

Nej, ni hörde rätt!
Nej, jorden håller inte på att gå under!
Nej, jag har inte feber!

Nu ska fettet brännas! BRING IT BEEEAAATCHHH :D


Jag efter att ha hoppat en bana på käpphäst KM. jag vann inte.


NEW LADY GAGA IN NEW YORK?


HAHHAHA SÅ JÄKLA GRYYM!


I mina öron just nu,

Detta lyssnar jag på just nu,


Var tvungen att ta videon för att mobba José lite mer! ;)

Skulle aldrig lyssnat på denna klyschiga låt om det inte vore för bästa tvserien GLEE och filmen Never Say Never! Denna låt är i allafall väldigt gullig!

I vanliga fall är det Kent, Håkan Hellström, Those Dancing Days och the Script jag hörs i mina öron, så Justin Bieber är ingenting som föll sig naturligt direkt. :)


EWW

Jag måste bara STOR DISSA de här gräsliga byxorna!Huh! Pösiga upptill och slimmade nedtill. som haremsbyxor, fast värre!
No affence till er som har sånna, eller jo kanske ;)


Svar på kommentar!

Om Loserlife- Elin. Postat av: Nadja

Tävlar själv kaninhoppning, och kaninen kan inte vara en pinne ner, miniklass är ej obligarigatorisk och du måste inte tävla den, du kan inte få pinnar i den. klassen ovan hetert lätt, det är alltså inte en pinne. En pinne får du om du blir plaverad, när du får 3 pinnar i lätt blir du msv. Sen så räknas inte pinnarna i krok och rak ihop.

2011-03-28 @ 21:37:11

Svar: Jag förstår precis vad du menar och det enda som skett är ett missförstånd. När jag skrev "en pinne ner" menade jag en rivning. Inga uppklassningspinnar. Vi har bara ställt upp i en tävling, som var en rakmini klass. Jag är inte helt inne i "kaninhopparspråket" än och tänkte därför inte på att det kunde missuppfattas till uppklassningspinnar. Ett missförstånd helt enkelt, och om det blir några fler kanininlägg så ska jag försöka undvika sådanna "felskrivningar" :)
HISS

Slänger iväg en hiss till ljusgula schabrak! Jag tycker det är galet snyggt på många hästar, diskret, stilfullt men står ändå ut. En helt klart underskattad färg inom ridsporten så en stor hiss till det!


Ett svinsnyggt schabrak från BR. Hittade schabraket för 329:- HÄR! (Har inte använt hemsidan själv, så vet ingenting om sidans säkerhet o.s.v.)


BALLA TJEJJER!


Känner ni igen de här balla brudarna?? //2007


Gårdagens hoppning


Det här hoppade vi igår! På långsidorna är det två oxrar och på kortsidorna är det två upplagda sockerbitshinder. Övningen var inte att vi skulle rida alla hinder som en volt utan meningen var att man skulle rida rakt båda efter och före hindret. Så att man får en bättre väg mot hindret och att man få en mer jämn och kontrolerad galopp. 

Övningen var verkligen jätte bra för man vart mycket nogrannare på hur man red båda före och efter hindret. Det gällde att man gick ut i hörnen och att man hade en jämn och kontrolerad galopp för att man skulle kunna gå ut i hörnen och kunna rida rakt. :)

Jag tycker att den här övningen är bra för dem som har en väldigt pigg häst med ett ojämt tempo, för du får verkligen koll på allt.

 

OS I HOPPNING?


En bild från när jag och Amigo var med i OS, fint va? =D


Häst och Ryttare

Alla (?) ryttare som rider i en ridklubb får ju tidningen häst och ryttare när den kommer ut. Jag vill bara ge ett tips till alla som får tidningen och kanske har egen häst eller rider självständigt ibland.Använd övningarna som kommer ut i varje nummer! Övningarna är verkligen jätte bra och de finns olika nivåer på dem. Man kan även göra dem lite annorlundare så att den passar hästen man rider bättre.

Så när ni inte vet vad ni ska göra: Ta en titt i en gammal H&R tidning!

 [Ett exempel]


Hööks?

Har läst ett läsvärt inlägg angående Hööks skrivet av Sabina från ronda.blogg.se. Även om alla där ute inte håller med så måste ni erkänna att den fick er att tänka efter? Läsvärt och tänkvärt!

http://ronda.blogg.se/2011/march/utkast-mars-17-2011.html#comment


TVÅ ÖGONBRYNINGEN!


Ärligt, visst har den TVÅ ögonbryn? (alltså totalt 4)

Jag vet att ni också tycker det!


Hoppning!

Ikväll ska jag hoppa med Cherry för första gången sedan i november! :O Spännande va? Vi får se hur det går men han brukar alltid vara lite mer posetiv när han inte har hoppat på länge ;) Kan lägga upp övningen vi ska göra senare ikväll eller imorgon! :D


Vi kan faktiskt hoppa ganska bra ;)


TARKTOR HARVAR BANAN UNDER B-PONNYSARNA FRAMRIDNINGSTID!


HAHAHHA xD


DISS

De här schabraken tycker jag verkligen inte om! De är bara fula, visst de kanske har bra passform men jag skulle aldrig köpa det här schabraket till min ponny. Nej en stor diss till det här schabraket! (Helst det gröna!)


Vad tycker DU om det här schabraket? Hiss el. Diss?Tävling

Igår gav vi oss av tidigt, kvart över sju åkte vi från Säva mot Tierp. Lastningen fungerade toppen och körningen flöt på.

I första klassen, en LD var han hur fin som helst. Framme, men ändå lyssnade han fint. Det kändes verkligen hur lätt som helst. Nolla gick vi där och eftersom att det var bed.A så fick vi en blågul rosett med oss hem!

Efter första klassen var det en låång väntan inför lagklassen. Imellan LD och Laget var det en till förklass, en LC.
Så det blev en lång och ganska jobbig väntan. Zvante var verkligen en pärla och stod jättelugnt och fint i transporten.

När det blev dags för lagklassen visade sig timmarna i transporten ganska tydligt. Zvante var ofokuserad och väldigt springig under hela framhoppningen. Vi tog det helt enkelt lugnt, hoppade fram väldigt sparsamt och tränade på olika tempon av galoppen. Han lugnade ner sig lite, men om man jämför med hur han brukar vara så var han en riktig vilding! Väl inne på banan var han fortfarande ganska springig, och även om han hoppade jättebra till en början var han ganska ofokuserad på hindrena. Tredje hindret var en oxer, rakt mot publiken som många hästar tvekat eller vägrat på. Det hade jag också fått höra i förväg vilket också kan ha varit en stor del i själva stoppet. Även om man inte tänker på det så sitter det i kroppen vilket självklart bidrar till en spänning hos både häst och ryttare. På andra försöket kom vi över, men Zvante hade gett upp. På hindret efter stannade vi två gånger och blev därför uteslutna, tråkigt men sant. Nu kan det bara gå bättre!

Mitt lag slutade på 13 fel och hamnade i slutet av listan, medans Säfvas andra lag fick åtta fel och hamnade någonstans i mitten. Nu tar vi nya tag och klår de andra lagen på hemmaplan!
VÅR!


Nu vill jag ha vår!


HISS

Jag måste faktiskt ta och hissa de här benskydden. Det har extra förstärkning därbak för att ha extar skydd mot hårda slag. Det är jätte bra för de hästarna (främst i hoppningen) som slår i väldigt hårt vid vissa tillfällen. De kanske inte är de snyggaste benskydden men kanske de säkraste? ;)
Priset ligger väl på 800 kr för ett par framskydd och 400 kr för ett par bakskydd. 


Jag älskar verkligen de vita och marinblåa :) Kärlek på dom!


Lamicell vs. Scapa

Vilken collection gillar ni mest?
Själv måste jag nog säga lamicell, gillar deras färger mer, :)


Ge mig vår och sommar!

 England Sommaren 2010 <3

 Jag och Cherry, hopptävling 70cm 2010
 Fälttävlanslägret på Säva 2010


The healing power of ben&jerrys!

Jag mådde mycket bättre idag och kunde åka till Tierp ändå!
Ängeln Alexandra hade en plats kvar i sin bil så jag åkte med dem :D
Som sagt så kommer L få skriva om dagen, men här kommer ett smakprov på bilderna; retsen kommer imorrn :D


Loserlife & Svante :D


Film

Håller på att fixa ihop en liten film från dagen, troligtvis så får ni se den i veckan, om jag har haft tid att göra klart den. Ni får ha lite tålamod med mig jag är lite seg när det gäller sånnahär saker ;) Den kanske inte blir den bästa men det är i allafall något! Så nu har ni något tt se framemot!Ni får iaf en fin bild på Sofie och Gangzter :)


En bild från dagen!Elin får berätta mer för er! :)


KL nylonstrumpa

Nu har jag förhoppningsvis ridit min första klass och har nu en lång väntan inför lagklassen. Undertiden ska ni få en liten utvärdering av Kingslands nylonstrumpa.Jag köpte en förpakning av dessa stumpor i samband med att jag köpte mina stövlar, ungefär för ett halvår sedan. Jag köpte dock strumporna i rosa.

Jag tycker att strumporna hållt förvånansvärt bra för att vara i nylon. Av de tre jag köpte har bara ett par gått sönder trots att de blivit tvättade flera gånger och jag har verkligen inte varit rädd om dom! En nackdel är att de blir så himla skitiga, så ett tips är att inte köpa ljusrosa eller ljusblåa. Det ser ju inte så trevligt ut ifall sturmporna har antagit en gråaktig ton.

De säljs i trepack och jag köpte dom på Sporren för 199:-, men de finns i de flesta välsorterade hästbutikerna. Även Mountain Horse, CRW m.fl har varianter på denna strumpa. De fungerar säkert lika bra, men dom har jag inte provat själv! :)


Hoppträning

Imorgon bllir det upp i ottan för att lasta Zvante, vi ska nämligen åka hela vägen till Tierp för att tävla! Kvart i sju ska vi vara i stallet, och dessutom blir det ju sommartid så då "förorar" vi en timme. Inte roligt!

Under morgondagen får J, som tyvärr blivit sjuk, stå för uppdateringen, då K följer med mig, men det kommer upp ett tidsinställt från mig någon gång under dagen. Under tiden får ni läsa om min hoppträning som jag hade i fredags! :)
När vi värmt upp, vilket vi gör i 15 minuter självständigt, började vi hoppa in på 5½an. Först tog vi den i trav flera gånger medans de succesivt höjdes. Efter några gånger längdes avståndet och vi tog det i galopp. Denna övning fick hästarna att träna på att gå i ett friskt tempo även i trav, det är också bra för ryttaren att träna på att vänta på hindrena.

Därefter hoppade vi fram på 1an och sedan på långsidan, där fick vi träna på att rida framåt. Våran tränare Katta har kommit på ett väldigt bra system för galoppen, för att man mer ska förstå vilken hastighet man rider på samt få någon känsla för hur man ligger. Man ser på galoppen i en skala på 1-5, ett är det långsammaste och 5 det snabbaste. Allt detta utifrån hur ens egen häst fungerar, 3 för en häst är inte det samma som 3 för en annan. En normail banhoppningsgalopp ligger mellan 3-4. Med detta system slipper man höra "Snabbare" eller "långsammare" som är två väldigt diffusa kommentarer. Med hjälp av detta förstår man mer hur mycket man ska öka och får en annan förståelse för sin egen hästs galopp. En metod jag verkligen rekommenderar!

Därefter hoppade vi en bana, den ni ser på bilden. Fast då hade bommen flyttats bort och 5½an hade gjorts om till en vanlig kombination. Vi hoppade en bana på ungefär 90cm-1m, för att bara få en bra känsla in för tävlingen.

Zvante var inte sitt bästa jag i fredags och det tog långt in på passet innan jag fick igång honom ordentligt, men de två sista sprången var jättefina. När han får farten blir det mycket lättare att hoppa och hans spångkurva blir mycket finare!

Är det någon av er som ska till Tierp imorgon?


Längtar efter sommaren!


Längtar såå efter att kunna fota på terrängbanan igen!


Vill ha!

Imorgon går första omgången i div 3. Ska bli jätteroligt!

Detta tävlingsset skulle inte sitta helt fel då!
Looking good!
Bilder

Tog lite bilder på hästarna i hagen när jag var i stallet idag, Här kommer några av dem!:

 Habiba
     
      (Klicka)
Mambina                    Cherry och Habiba'

Fler bilder kanske kommer senare ikväll eller imorgon! :D

Loserlife - Elin

Tänkte bara ta en liten snabb presentation om mig själv innan jag åker iväg till stallet!

Jag, Loserlife även känd som Elin, är ridskoleryttaren i gänget. Jag rider två gånger i veckan i en dressyr- och en hoppspecial. I dressyren rider jag en hel del olika hästar och ponnyer, men i hoppningen rider jag alltid Rovalds Zantique. "Zvante" är en stor D-ponny, en Connemara, född 2004. Han var förra året ute och tävlade lite CR med en annan ryttare. I år har jag tagit över och vi har hoppat upp till LC. Under våren är vi med i Säfva RKs division 3 hopplag som går i LC med omhoppning LB. Jag och Zvante har alltså inte känt varandra så länge, men han är en personlig liten ponny som gärna går lite med handbromsen i, men på tävling taggar han till och har fått riktigt fina resultat!

Jag sitter också med som ordförande i Säfvas ungdomssektionsstyrelse. Där annordnar vi olika aktiviteter och "utbildningar" för alla i klubben som är under 26 år. Vi jobbar för att alla ska känna sig som en i "gänget" och ha det riktigt roligt när de är i stallet!

När jag inte är i stallet har jag en annan hobby, nämligen kaninhoppning. Hemma har jag snart en ettårig Gotlandskanin som heter Körsbärsdalens Zuko. Han är ett riktigt aprilskämt och fyller år den första april. Det finns så mycket jag skulle kunna säga om Zuko, men jag vet inte vart jag ska börja. Han har en helt egen personlighet, han är lite som en hund. Han slickas i ansiktet, älskar att vara inne. Han är så himla nyfiken och jag vet inte hur man inte kan tycka om honom. Han har nog charmat de flesta han träffat. Vi har varit borta och tävlat en miniklass, dvs 20 cm högt och 30 cm brett, och med tanke på att det var första gången fick vi ett riktigt fint resultat, endast en pinne ner. Vet inte vad jag ska säga mer än att han är mitt allt och jag vet inte vad jag skulle göra utan honom!

Lite annan fakta om mig är väl att jag fyller år den 6e september, går i samma klass som K & J, älskar Oboy, och har sökt Ekonomi Juridikprogrammet på Fyrisskolan i Uppsala.

Zuko,


Jag och Zvante på en tävling.


Kickiändan - Michelle

Här kommer en liten presentation om mig själv!:

Jag heter Michelle, jag är 15 år och går i samma klass som L och J. Det är svårt att skriva en presentation om sig själv men om vi börjar med hur jag är då ;) Jag gillar att vara i skolan (ibland) för där får jag vara med alla mina kompisar. Jag gillar inte matte men jag älskar alla Sam-ämnen. Jag är väl ganska snäll och omtänksam. Jag är också väldigt envis om det är något jag väldigt gärna vill göra och jag ger mig inte lätt. I hästväg så har jag väl lite dåligt tålamod med saker men jag gillar att ha ordning på mina saker i stallet (inte hemma).

När jag blir äldre vill jag gärna jobba utomlands eller försöka hjälpa människor som är fattiga eller har det svårt på ett annat sätt. Jag älskar verkligen att vara utomland och se och uppleva andra kulturer och ny platser.

 Jag har en egen ponny som heter Cherry. Han är en brun vallack född 1994 och är importerad från Tyskland. Cherry är en korsningsponny mellan Welsh, Arabiskt Fullblod och New Forest. Vi köpte honom den 9 mars 2007 från Skara så nu har jag haft honom i 4 år. Han har personlighet, stor personlighet. Det är det som gör honom till den specilla killen han är. Han gillar inte att vara ensam i sin box, man kan säga att han klaostrofobi. Vi har tränat honom ordentligt med att inte springa över folk och att stå ensam i gången i stallet. Han har blivit jätte bra på båda sakerna och lyssnar jätte bra på allt. Han är väldigt lydig och när man väl lär känna honom är han en riktig ängel och världens bästa vän. Han är inte heller den lättaste ponnyn att rida utan kan bli väldigt stressad när man ska göra något nytt och behöva ta tag i tyglarna. Det beror nog på hans förflutna. När mn lär sig rida honom är han helt underbar och man verkligen njuter av att rida honom! Vi tävlar dressyr upp till LB med bra procent. Jag skulle aldrig byta bort honom mot någon annan ponny i hela världen.

Det var väl allt om mig! Om ni har några frågor om Cherry eller mig så är det bara att fråga på så ska jag svara så gott jag kan! :)


 Vår/Sommar kläder

Nu när det börjar bli lite varmare och helst på sommaren så vill man ju ha några snygga pikér att rida i. Idag så hittade jag faktiskt tre stycken olika pikér från Pikeurs sommar kollektion som jag tyckte var riktigt snygga! :) De har verkligen lyckats att göra dem eleganta men ändå lite tuffare än vad de brukar var! Stort plus på det!

Jag tycker själv att alla är riktigt stillfulla och snygga, men den sista är nog min favorit. Vi får se om jag köper någon sådan i sommar!

Vilken tyckte ni var snyggast av de här tre?


Fint väder!

Hejsan! Nu ska jag snart gå iväg till bussen för att åka till min ponny. Jag tror att jag ska rida ut en bit i det här fina vädret, tar även med mig kameran. Så får vi se om jag fångar några fina bilder på hästarna i hagen. Det är väldigt mysigt att rida ut när det är sol och ganska varmt ute. Jag hoppas på att ponnyn är på bra humör för då blir allt mycket roligare!

Bild på Cherry från i vinter.


GLADA I GHANA!


skämt åsido... 

Statistiken klättrar uppåt, extreeeemt roligt! :D

WE LÖV ALL OF YAA, my friends!
 

GRYYM FILM!


Nagellack filmkväll & godis!

Yo, nu är jag och Michelle hemma från stallet,
Michelle sitter och målar naglarna och jag bloggar, som ni kanske ser.


Ikväll blir det filmkväll och godis med K & L! ;D


My opinion

Hej!

Som vi nämnt tidigare var vi ju på filmen Never say never. Även om jag inte tycker något speciellt om Justin Bieber så var det en gullig film, många roliga skratt och den gav en härlig inblick från konserterna. 3D effekterna var kanske inte de optimalaste, men vad hade man väntat sig av en dokumentär. Sällskapet var i allafall toppen och vi hade en jättemysig kväll, men var den värd 110 kr, tjaa?.. Har inte riktigt bestämmt mig än.bjuder på en favorit i repris! ;)Pannband

Det här pannbandet från Schockmöhle är verkligen MUMS! Jag älskar det! Det finns verkligen så mycket pannband att välja mellan men sånnahär pannband faller mig för smaken. Jag är inte så speciellt förtjust i Klinkers men det beror ju också på vilken häst det sitter på, såklart! (men oftast är det lite osnyggt).

Vad gillar ni för pannband?
Grym ordvitts påväg!

En tandläkare gör ett test på oss via en blankett. I slutet ska man lägga blanketten i ett kuvert.

Jag: *Viker blanketten 100 gånger innan jag stoppar ned den*
Loserlife: Du gör verkligen allt för att vara så jobbig som möjligt
Jag: Haha jag vet. Det är mitt jobb,


Hejsan! :D

Nu är bloggen så gott som klar, *pust*
Tänkte bara köra igenom en lite snabb presentation nu när vi börjar komma igång!

Me, Mackan & pengar :D

Jag heter Josäfin "José" Andersson och är tidigare "känd" från JossanAmigo som så är min egna blogg [CHECK IT OUT]. Jag har en ponny som heter Amigo, och vi tränar med trick och brideless ridning men säger sällan nej till en riktigt galopp!
När jag inte är i stallet och degar så hittarn ni mig här, framför min dator hehe. Antingen framför internet eller med photshop eller Vegas uppe då jag redigerar bilder eller film. Jag kan också sitta framför datorn och nörda mig igenom någon TV serie, mina favoriter är då Vampire diaries, 10 things I hate about you, GLEE & Buffy the vampire slayer (som Justin Bieber nördarna K & L mobbar mig för :(( ). Nu har jag även följt Kickis råd och kollar på GREEK!  

Mina inlägg kommer inte inehålla några vettiga dressyr övningar eller hoppbanor, men det är det jag har Kicki & Loserlife till! Här kommer ni få höra sjuka historier ur verkligheten, kolla in filmer & bilder och se alla coola saker som jag och Amigo lär oss!

Om detta verkar vara interessant, FÖLJ OSS PÅ BLOGLOVIN!
Då ser du lätt när vi har uppdaterat och tro mig! När jag och Amigo börjar träna fotboll till sommaren kommer ni inte vilja missa ett inlägg! ;D


NEVER SAY NEVER!

NU har vi sett den filmen på bio i 3D. Sure, den var helt okej! Absolut inget fel på den överhuvudtaget. Det var lite roligt att se något om hans liv runtomkring. Jag är absolut inget fan men jag har ingenting emot honom. But om man är ett fan så ska man nog verkligen gå och se filmen, för den gav en bra känsla ;)

Lite bilder på oss från ikväll:
Anna (Min Bieber) och Elin :)
 ALLA :)

HA DET BÄST!

Snart är allt på plats!

Nu är jag hemma och K & L är på Justin Bieber Never Say Never filmern. *Huuh...*
Hur som helst så ska jag finputsa lite på deisgnen, sen kommer bloggen att komma igång på riktigt! Håll ut :D


Skolan

Hejsan!

Nu ska jag snart dra iväg till skolan. Torsdagarna är en ganska tråkig dag, men vi har syslöjd första lektionen
och det tackar man inte nej till!

Det rolig händer i allafall efter skolan. Då ska jag och Michellle in till Uppsala för att möta upp några kompisar
och sedan gå på Justin Biebers film Never say never i 3D. Jag vet faktiskt inte riktigt varför vi ska gå och se den filmen. Ingen av oss tycker speciellt mycket om Justin Bieber, men vi får se om den är bra!

Nu måste jag borsta tänderna. 
 
Hare gott, igelkott!

Elin


haha ;)

Kvällens ridpass!

Hejsan Svejsan!
Idag hade jag och L sitsträning på lina med våran dressyrgrupp! Det började med att vi skulle få varsin häst i stallet och där sa alla att jag skulle rida en D-ponny tillsammans med min kortare kompis Anna. Men då bytte jag så att jag skulle rida med L eftersom att hon är längre och vi trodde att vi då skulle få en storhäst, men det fick vi inte! Utan vi fick ta den lilla C-ponnyn Finest Fable "Fille". Hihi, jag lovar det såg lite roligt ut när vi red (a). Vi tränade mest på att vi skulle sitta avslappnat och stilla i sadeln.

Det är bra att träna på att bara sitta på hästen när någon annan longerar för då känner man verkligen hur man ska sitta. Man behöver bara tänka på hur man själv sitter och slipper koncentrera sig på om hästen går för fort eller för långsamt. Jag rekomenderar er verkligen att göra det någongång ibland för att verkligen få känna.

 
Världens Snyggaste Ryttare! :D

/ K och L

HELLU!

Följ vår blogg med bloglovin!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0