Få ett Makeup-kit för 0 kr

Hoppträning

Imorgon bllir det upp i ottan för att lasta Zvante, vi ska nämligen åka hela vägen till Tierp för att tävla! Kvart i sju ska vi vara i stallet, och dessutom blir det ju sommartid så då "förorar" vi en timme. Inte roligt!

Under morgondagen får J, som tyvärr blivit sjuk, stå för uppdateringen, då K följer med mig, men det kommer upp ett tidsinställt från mig någon gång under dagen. Under tiden får ni läsa om min hoppträning som jag hade i fredags! :)




När vi värmt upp, vilket vi gör i 15 minuter självständigt, började vi hoppa in på 5½an. Först tog vi den i trav flera gånger medans de succesivt höjdes. Efter några gånger längdes avståndet och vi tog det i galopp. Denna övning fick hästarna att träna på att gå i ett friskt tempo även i trav, det är också bra för ryttaren att träna på att vänta på hindrena.

Därefter hoppade vi fram på 1an och sedan på långsidan, där fick vi träna på att rida framåt. Våran tränare Katta har kommit på ett väldigt bra system för galoppen, för att man mer ska förstå vilken hastighet man rider på samt få någon känsla för hur man ligger. Man ser på galoppen i en skala på 1-5, ett är det långsammaste och 5 det snabbaste. Allt detta utifrån hur ens egen häst fungerar, 3 för en häst är inte det samma som 3 för en annan. En normail banhoppningsgalopp ligger mellan 3-4. Med detta system slipper man höra "Snabbare" eller "långsammare" som är två väldigt diffusa kommentarer. Med hjälp av detta förstår man mer hur mycket man ska öka och får en annan förståelse för sin egen hästs galopp. En metod jag verkligen rekommenderar!

Därefter hoppade vi en bana, den ni ser på bilden. Fast då hade bommen flyttats bort och 5½an hade gjorts om till en vanlig kombination. Vi hoppade en bana på ungefär 90cm-1m, för att bara få en bra känsla in för tävlingen.

Zvante var inte sitt bästa jag i fredags och det tog långt in på passet innan jag fick igång honom ordentligt, men de två sista sprången var jättefina. När han får farten blir det mycket lättare att hoppa och hans spångkurva blir mycket finare!

Är det någon av er som ska till Tierp imorgon?


Kommentarer
Postat av: Elin - en hästblogg med en otrolig sköthäst

Svar. Jag med! :D

2011-03-26 @ 23:19:49
URL: http://lizzylover.blogg.se/
Postat av: Maya

Hej jättefin blogg!



Vilken är den värsta ridolycka som ni har upplevt själva/sett/eller någon nära er har varit med om? Skulle gärna vilja att ni alla svarade



tack. maya

2011-03-27 @ 00:01:54
Postat av: Jessica josefsson

sv; Ja :o

2011-03-27 @ 10:33:50
URL: http://jessicajosefsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
*Klicka här för att vila fingrarna*

E-postadress: (om du känner för)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0